Sådan vælger du de rigtige kontormøbler

Hvis du mangler møbler til kontoret, så er det vigtigt at vælge de rigtige møbler. Der er flere årsager til dette. Først og fremmest skal du opholde dig på dit kontor i mange timer. Derfor skal møblerne være behagelige at benytte. Hvis kontorstolen ikke passer til dig, eller bordet er for højt eller lavt, så er du næsten sikker på at få en ubehagelig arbejdsdag. Ubehagelige kontormøbler kan derfor reducere din produktivitet, og på længere sigt kan møblerne være med til at give dig skader.

Stilen er vigtig

Det kan selvfølgelig være, at du er fristet til at købe nogle billige kontormøbler, der ikke er kønne. Du skal dog overveje dette en ekstra gang. Du skal kigge på disse møbler i otte timer de fleste dage i ugen. Det kan være utrolig frustrerende at have et arbejdsmiljø, som ikke er behageligt at kigge på. Herudover er kontormøblernes stil også vigtig, når du har møder med kunder. Det første kunderne bemærker er nemlig kontorets indretning. Kunderne er mere villige til at arbejde med dig, hvis virksomheden fremstår professionel. Dette gør sig også gældende, når du skal ansætte medarbejdere. Under en jobsamtale er det ikke kun arbejdsgiveren, der danner sig et billede af den potentielle medarbejder. Det er også den potentielle medarbejder, der danner sig et billede af arbejdspladsen. Hvis den potentielle jobkandidat føler, at virksomheden virker uprofessionel, så er det meget sandsynligt, at de vælger en anden arbejdsplads. Derfor skal kontoret indrettes professionelt, så dine kunder vil arbejde med dig, og dygtige medarbejdere søger mod virksomheden for job.

Kontorbordet – et vigtigt møbel i kontoret

Et af de vigtigste møbler i et kontor er helt klar kontorbordet. Dig og dine medarbejdere skal trods alt arbejde ved dette bord i mange timer. Kontorbordet skal først og fremmest have den rigtige størrelse. Hvis bordet er for lille, så er der ikke plads til computeren eller diverse papirer. Et stort skrivebord, som medarbejderen har mulighed for at organisere, kan øge deres effektivitet drastisk. Herudover er kontorbordets højde også vigtig. Hvis bordet ikke har den rette højde, så har det en række konsekvenser for dig og dine medarbejdere. Først og fremmest kan et bord med den forkerte højde føre til ubehag for medarbejderen, hvilket giver lavere produktivitet. I værste tilfælde kan det give varige gener, hvis kontorbordet har den forkerte størrelse. Den nemmeste måde at undgå disse problematikker er ved at købe et hæve/sænke skrivebord. Med sådan et bord skal du ikke tage stilling til medarbejderens siddestilling eller højde, da de selv kan justere bordet efter dette. Herudover giver et hæve/sænke skrivebord også medarbejderne mulighed for at stå op. Dette forbedrer medarbejdernes blodomløb og gør dem mere klare i hovedet.

Kontorstole – de vigtigste kontormøbler

Det er under ingen omstændigheder en overdrivelse, når eksperter og fysioterapeuter påstår, at kontorstolen er det vigtigste møbel i kontoret. Kontorstolen er det møbel, som man tilbringer mest tid i. Grunden til, at dette møbel er så vigtigt, er, at dette møbel har direkte kontakt til din krop under det meste af din arbejdsdag. Når du vælger en kontorstol, skal du vælge en kontorstol, der er ergonomisk og giver god komfort. Herudover skal kontorstolen kunne hæves/sænkes, og den skal kunne vippes frem og tilbage. Når du køber en kontorstol, bør du vælge en stol, der har en god kvalitet. Det kan være dyrt at finde den rigtige kontorstol, men det er heldigvis muligt at købe dem brugt. Hvis du køber en kontorstol brugt, kan du få en luksuskontorstol til færre penge end en ny og ringere kontorstol. Du kan blandt andet finde brugte kontorstole her: http://www.3xr.dk/shop/kontorstole-4c1.html.