Sådan udnytter du bedst din tid som jobsøgende

Som jobsøgende, kan det være svært at finde lige netop det job, der føles som drømmejobbet. Nogle jobsøgende går i flere år på sociale ydelser, og venter på det helt rigtige job. Der er rifter om de gode jobs, og man er ofte oppe imod mange ansøgere, der søger samme stilling.

Men hvad skal man bruge tiden på som hjemmegående jobsøger? Få inspiration her

1. Få styr på praktiske gøremål som der ikke er tid til normalt

Det kan være en hård omgang, at skulle løbe alt det praktiske igennem såsom pensionsoverblik, og et tjek af den private økonomi. Men som jobsøgende er der lige pludselig massere af tid mellem de ansøgninger, der sendes ud til diverse virksomheder.

Det kan i hverdagen være en uoverskuelig ting, at skulle tjekke op på alle disse praktiske ting i livet, som i og for sej bare passer sig selv. Men det giver en ro i maven, og et bedre overskud til jobsøgningen, hvis man har helt styr på det praktiske på hjemfronten.

Hvis man føler, at det er for stort og uoverskueligt arbejde, at skulle få styr på alt det økonomiske papirarbejde, er det muligt at få hjælp til at få dem ud af verden her

 

2. Start sideløbende projekter

Som længerevarende jobsøger, kan man nemt kommer til at gå lidt i dvale der hjemme. Hvis man tidligere har været i en jobstilling, hvor produktivitet og kreativitet var en del af arbejdsdagen, kan det være svært at forholde sig til at gå hjemme og vente.

Man kan vende situationen om, og sige til sig selv, at nu er der lige pludselig rigtig meget tid, til at være produktiv. Det endelige mål er selvfølgelig at få fat i et arbejde, som man bliver glad for, og det kan sideløbende være en god ide at holde de produktive eneskaber ved lige, ved at holde sig i gang.

 

3. Finpuds den personlige profil

Det er vigtigt som jobsøgende at være parat, hvis der er en virksomhed, der føler interesse ved den udsendte jobansøgning. Der kan være flere måder, at få styr på den personlige profil på

Professionalisme på de sociale medier

Det kan være fristende, at tilføje en lang række sjove og skøre billeder fra den forgangne ferie eller festival, man har været på i løbet af sommeren. Man bliver dog nødt til at tænke over, at de fleste medarbejdere der arbejder med rekruttering, går ind og kigger på profiler på de sociale medier, inden man kommer til en jobsamtale.

Det kan derfor være en god ide, at udvise en hvis form for professionalisme på de sociale platforme, så de udsender de rette signaler til en eventuel arbejdsgiver.

Optimer gene telefonsvaren

Hvis man er så heldig, at virksomheden ringer op og inviterer til en jobsamtale, kan det være temmelig uheldigt for den personlige profil, hvis man har en eller anden form for useriøs telefonsvarer.

Hvis man ikke tager telefonen, og arbejdsgiver samtidig bliver mødt af en useriøs telefonsvarer, udsender det utrolig uheldige signaler, man som professionel ikke vil forbindes med.