Sådan forhandler du løn som nyuddannet

Hvis du er nyuddannet inden for en bestemt branche, er du højst sandsynligt i gang med at søge jobs forskellige steder. Hvis du kommer til en jobsamtale, og derudover rent faktisk får jobbet, skal du også muligvis til en lønforhandling. Men det kan være meget svært at skulle forhandle løn som nyuddannet, da det kan være svært at vide, hvad man kan forvente, og man kan tillade sig at ønske i løn. Det er derfor en god idé på forhånd at undersøge, hvad personer i din branche normalt plejer at tjene som uddannede, og du skal dernæst huske, at du gerne må træde i karakter til en lønforhandling.

Læs med i denne artikel, hvis du er interesseret i at vide mere om, hvordan du bedst muligt kan forberede dig på at forhandle løn som nyuddannet.

Undersøg på forhånd, hvad nyuddannede i din branche i gennemsnit tjener

Hvis du er helt på bar bund i forhold til, hvad du kan forvente af din løn som nyuddannet, kan det være en god idé at starte med at undersøge, hvad den gennemsnitlige løn er for folk, der kommer i arbejde med det samme efter endt uddannelse i lige netop dit felt. Dette kan du gøre på flere forskellige måder; du kan for eksempel vælge at besøge en studievejleder på det sted, hvor du har din uddannelse. Her vil du helt sikkert kunne få professionel vejledning omkring forventninger til din kommende lønforhandling, og du kan derfor få en god indsigt i, hvordan det kan foregå.

Der er også en hel del hjælp at hente på internettet, hvor du for eksempel kan søge på nyuddannet løn inden for dit professionsområde. Du vil således muligvis kunne finde forskellige oversigter, der kan give dig en idé om, hvad gennemsnitslønnen er i din branche. På denne måde kan du altså hjælpe dig selv med at forberede dig til lønforhandlingen ved blot at søge på internettet og finde frem til gode svar.

Vær ikke bange for at træde i karakter til lønforhandlingen

Når det kommer til lønforhandlinger, kan det være en grænseoverskridende affære for en del mennesker. Der er ingen tvivl om, at de fleste mennesker ønsker en så høj løn som muligt, men det kan være svært som nyuddannet at skulle bede om et stort beløb.

Det er vigtigt at huske på, at selvom du er nyuddannet i branchen, har du stadig krav på en god løb. Vær derfor ikke bange for at træde i karakter til lønforhandlingen.