Rekrutter de rette medarbejdere til virksomheden

Det kan være en stor udfordring at rekruttere de rette medarbejdere til virksomheden, for hvad skal man være på udkig efter, og hvad skal man være særligt opmærksom på? Hvis du ikke har meget erfaring med at ansætte nye medarbejdere i virksomheden, kan du med fordel læse videre og blive klogere på, hvordan du finder de rette medarbejdere til virksomheden.


Det er ikke nok kun at holde fokus på ansøgeres CV og erfaring – du skal også på utrolig kort tid have evner til at lære personen at kende, således til at vurdere om han eller hun vil passe ind i virksomheden og til de allerede ansatte medarbejdere. Og hvad gør man, hvis man ikke man kan finde arbejdskraft til en stilling?

Gør du som du plejer? Lad være med det

Alt for ofte, gør vi som vi plejer, og håber på det er godt nok. Du kommer hurtigt til at glemme at stille de kritiske spørgsmål til hverken dig selv eller ansøgerne, og du får ikke gjort klart, hvad der forventes af ansøgerne. Du skal turde, at tage den kritiske brille på og ikke gøre som du plejer, for ellers bliver du aldrig bedre til at rekruttere nye medarbejdere. Og husk, det er dyrt at ansætte en forkert medarbejder, så rekrutteringsprocessen er et utrolig afgørende og vigtigt step mod nyt liv i virksomheden.

Hvis der ikke er nogen ansøgere

Som leder i en virksomhed oplever man nogle gange, at der simpelthen ikke ryger nogle ansøgninger i mail-indbakken, og hvad gør man så? Du kan med fordel undersøge om udenlandsk arbejdskraft skal være vejen frem for dig. Ofte er eksempelvis polske håndværkere langt mere tilbøjelige til at sige ja til hårde og udfordrende arbejdsopgaver end danskerne. Undersøg alternative muligheder for at rekruttere medarbejdere – ofte kan det være en rigtig god investering for virksomheden.

Vægt anbefalingerne højt

Når du modtager ansøgninger kan du med fordel bruge tid på at følge op på anbefalinger og læse disse grundigt i gennem. Det viser sig nemlig at folk, der er ansat på baggrund af anbefalinger har tendens til at blive i den nye virksomhed i længere tid. Du kan med fordel også bruge dit netværk til at rekruttering, da disse også ofte er baseret på anbefalinger. Du kan eksempelvis udlodde en præmie til dén person, som finder din fremtidige medarbejder – så vil dit netværk også engagere sig mere i processen.

Fokuser på de blødere kompetencer

Manglende evne til at lære eller håndtere følelser er en stor grund til, at rekrutteringer går galt. Det er altså vigtigt, at du ikke kun fokuserer på ansøgerens CV og faglige kompetencer, men også bruger tid og ressourcer på, at få så godt et billede af personens personlighed og værdier som overhovedet muligt.