Her er reglerne for lediges 6 ugers kurser

I forbindelse med de 6-ugers jobrettet uddannelse du kan deltage i som ledig, er der også nogle bestemte regler og vilkår, der løbende skal vedligeholdes, før at du stadig kan bevare dine dagpenge.

Møde i dit jobcenter

De færreste ledige ved dette, men ens Jobcenter har pligt til at vejlede en omkring valg af relevant uddannelse og derfor er det et krav, at du har været til en samtale omkring jobrettet uddannelse på Jobcentret. Du skal fortælle dem, hvis du ønsker at bruge ordningen.

Ønsker du allerede at gøre brug af ordningen, før at du har været til den første samtale i Jobcentret, vil du skulle kontakte dit Jobcenter efter din CV-samtale med din a-kasse. Herefter har Jobcenteret en uge til at afholde samtalen med dig.

Mulighed for at opnå ny viden og kompetencer.

Det gode ved jobrettet uddannelse er, at du har mulighed for, at få ny viden inden for et givent område og dygtiggøre dig selv. Du får en unik mulighed for, at udvide dine kompetencer og stå endnu mere stærkt på jobmarkedet efterfølgende.

Der er mulighed for at suge ny viden til sig, der kan bruges i fremtidige jobs og på denne måde være et skridt foran mange andre, der søger selvsamme job.

Det anbefales klart at gøre brug af sine 6-ugers kursus, da det kun vil styrke dig og dine kompetencer på en positiv måde. De fleste står blot endnu stærkere, når de fremadrettet skal søge job inden for deres branche.

Du skal ikke være aktivt jobsøgende job i perioden

Selvom du er tilmeldt og deltager i jobrettet uddannelse, vil du ikke have pligt i perioden til, at være aktiv jobsøgende. Det kan dog være en fordel for dig, hvis du stadig mindst en gang om uden tjekker om der er kommet nogle nye interessante jobopslag op, der har din interesse.

Ser du et jobopslag, når du deltager i jobrettet uddannelse anbefales det klart, at du stadig søger jobbet selvom du ikke er forpligtet til det.

Selvom du ikke skal være aktiv jobsøgende, vil du stadig skulle tjekke dine jobforslag hver 7. dag inde på Jobcentrets egen side. Du skal nemlig stå til rådighed for formidlet arbejde i perioden, også selvom du deltager i jobrettet uddannelse.

Nogle ledige tror at fordi de deltager i jobrettet uddannelse, behøver de ikke længere at tjekke jobforslag inde på Jobcentrets hjemmeside, men dette er ikke rigtigt. Derfor er det vigtigt, at få gjort det mindst hver 7. dag, således at du forbliver ledig i dit jobcenter og i din a-kasse, så du får dine berettiget dagpenge.