Pas på disse ting på arbejdspladsen

Vi bruger rigtig meget tid på vores arbejde, og derfor skal vi passe på med ikke at blive syge, når vi er der. Hvis du pludselig begynder at få ondt i hovedet på dit arbejde, bør du overveje at få tjekket din arbejdsplads for alt fra asbest til, om du er ved at få stress.

Der kan også være bly i malingen på en arbejdsplads, som påvirker dig negativt, og her skal du kræve, at virksomheden får foretaget blysanering, så det ikke går udover dig eller andre.

Det er vigtigt, at hvis du føler, at der er noget galt på din arbejdsplads, at du går direkte til din chef. Du kan også gå til den ansvarlige for medarbejdernes sikkerhed, for sådan en har jeres arbejdsplads. I værste tilfælde kan du ringe til Arbejdsstyrelsen og få dem til at kigge på det.

Hvis du får det dårligt på dit arbejde, er du helt sikkert ikke den eneste, og derfor er det vigtigt at få styr på det med det samme. Generelt skal du passe på dig selv og tænke over, hvorfor du pludselig bliver dårlig.

Hold øje med stress

Hvis du begynder at få mere og mere ondt i hovedet pga. dit arbejde, kan der sagtens være tale om, at du er ved at få stress. Det er vigtigt, at du taler med nogen om, hvordan du har det, for der er ikke noget galt i at have stress.

Din chef vil helt sikkert også gerne have, at du får det bedre. Så hvis du begynder ikke at kunne sove om natten og få hovedpine, bør du overveje, om der er noget, som har ændret sig på din arbejdsplads.

Kan jeres bygning være farlig?

Vi ved alle sammen godt, at vi skal være på vagt overfor bly og asbest. Det var tidligere helt almindelig ting at bruge i byggebranchen, og derfor kan der være mange spor af det i bygninger. Ofte vil der dog ikke ske noget, før en bygning skal rives ned.

Det betyder dog, at du selvfølgelig ikke må sidde i nærheden og arbejde et sted, hvor arbejdspladsen er ved at rive noget ned eller bygge nyt.

For selvom du ikke sidder direkte i det, kan det være farligt for dine lunger, og du skal helst undgå det. Hvis I skal til at rive en bygning ned, er det en god idé at tale med et professionelt firma om det. Når det kommer til blysanering, skal det være nogen, som har forstand på, hvad de laver. Du kan sende denne information til din chef.

Generelt vil vi anbefale, at alle ansatte henvender sig til ledelsen, hvis de føler sig syge. Det er vigtigt, at alle henvendelser bliver taget seriøst af ledelsen, så ansatte føler, at de kan komme til dem med alle problemer.