Nyuddannet uden job: Her kan du med stor sandsynlighed få job lige nu

Der er masser af gang i dansk økonomi lige nu og den økonomiske vækst forventes at blive en af de højeste i næsten 30 år. Dette skyldes både, at dansk økonomi er i storform og ikke mindst Corona pandemien som har medført en stor nedlukning sidste år. Men på trods af den høje vækst så er der stadigvæk mange nyuddannede som har svært ved at få foden indenfor på arbejdsmarkedet. Hvis du er en af dem, så kommer der her en række råd til, hvor du måske kan finde dit første job lige nu. 

Byggebranchen

Den første branche som er værd at fremhæve, er byggebranchen.

Byggebranchen har haft travlt både før under og efter Corona pandemien, hvorfor der lige nu er stor mangel på arbejdskraft på alle niveauer. Det vil sige uanset om du har en høj uddannelse eller om du er ufaglært, så vil du med stor sandsynlighed kunne få et job indenfor byggebranchen. En af fordelene ved byggebranchen er også at der er stor aktivitet i hele landet, så uanset om du bor i København Odense eller Aarhus eller måske provinsen, så er der stor aktivitet og dermed masser af jobs og få. Men lad dig ikke skræmme, hvis du ikke ser dem på Jobindex. Der er rigtig mange indenfor denne branche søger via netværk. Så vær ikke bange for at tage direkte kontakt til nogen, der arbejder i disse typer virksomheder. Det er langtfra alle jobs der bliver slået op. En af de virksomheder som søger arbejdskraft lige nu er Celero Der er beliggende i Nordsjælland og arbejder med både nedrivning og ikke mindst miljøsanering.

Hotel og restaurationsbranchen

En anden branche som er værd at fremhæve, er hotel og restaurationsbranchen. Denne branche har fået rigtig travlt efter restriktionerne fra foråret er blevet løftet og danskerne har ligeledes stor appetit på både at komme ud at spise og ikke mindst på at tage på ferie og slappe af.

Derfor mangler der lige nu særligt tjenere kokke og ikke mindst receptionister og servicemedarbejdere, som kan hjælpe med at give de mange gæster en god oplevelse. Det forventes ligeledes at denne branche vil få endnu mere travlt i det kommende år, da en større del udenlandske turister forventes at vende tilbage til Danmark. En af fordelene ved denne branche er også at mange af disse jobs kan være deltidsjobs, hvorfor du stadigvæk kan søge efter et job indenfor dit primære felt, hvis du ikke er uddannet indenfor hotel- eller restaurationsbranchen i forvejen.

IT-branchen

En tredje branche som lige nu mangler arbejdskraft er it-branchen. it-branchen har haft travlt både før under efter Corona pandemien ligesom byggeriet og derfor er der lige nu stor mangel på arbejdskraft tidligere har it branchen kunne lukke noget af dette hul ved blandt andet outsourcing men dette er blevet mindre populært særlig i lyset af Corona, hvor folk er blevet mere opmærksomme på supply chains.

inden for it-branchen forventer man heller ikke at problemet med at skaffe arbejdskraft bliver mindre i de kommende år derfor er det ikke afgørende, at du nød har den rigtige uddannelse, men i stedet at du har de rette kompetencer. Så hvis du ikke nødvendigvis har et stykke uddannelsespapir, kan det være at du alligevel har noget erfaring, som man kan bruge i disse virksomheder vil derfor ikke bange for at tage kontakt til små og mellemstore it virksomheder, hvis du mangler et job.

Transportsektoren

Den sidste branche eller sektor som er værd at fremhæve, er transportsektoren. Ligesom det er tilfældet i Storbritannien, hvor BREXIT har medført en stor mangel på chauffører gør det sig også gældende i Danmark.

Dette skyldes særligt at eksporten er på vej op igen, og derfor er der brug for flere chauffører, som kan fragte vores mange dejlige varer ud til resten af verden, herunder særligt Europa. I modsætning til mange brancher som mangler arbejdskraft, så er lønnen netop som eksportchauffør forholdsvis høj og man kan nærmest med garanti få job i dag, hvis man vælger at uddanne sig som chauffør, så hvis du i forvejen har et job, men gerne vil skifte karriere og tjene en god løn kan der være rigtig gode muligheder for dig som eksportchauffør.

Det tager heller ikke nødvendigvis lang tid at blive uddannet eksportchauffør, da du faktisk kan gennemføre uddannelsen på få uger. så overvejer eventuelt om ikke du skulle gribe muligheden og blive eksportchauffører i 2021 eller 2022.