Lav et vinder indtryk til jobsamtalen

En jobsamtale er en udfordring for mange danskere. Det føles, som om man er til eksamen igen, og hvis man har tendens til eksamensnervøsitet, kan en jobsamtale være en grænseoverskridende oplevelse. Derfor har vi samlet nogle gode råd til dig, som du kan tage med dig til jobsamtalen. Vi kan ikke klare jobsamtalen for dig, men vi kan give dig nogle råd, så du går ind til samtalen med mindre utryghed.

Dit udseende

Dit udseende er ualmindeligt vigtigt til en jobsamtale. Det er et faktum, som man ikke kan komme udenom. Det er logisk, at der skal være styr på den personlige hygiejne, så du fremstår frisk og sund. Derudover skal du klæde dig professionelt, men ikke for formelt. For kvinder kan det være en god idé at sætte håret op og tage make-up på. Du skal dog være opmærksom på ikke at tage for tung make-up på, da det kan virke uprofessionelt.

Dette er de traditionelle råd, men du bør også være opmærksom på at vælge noget tøj, som du føler dig godt tilpas i. Dit udseende skal helst virke uprofessionelt, men du skal også stå ved den du er.

Din personlighed

Vis din personlighed til jobsamtalen og vær ikke bange for at være ærlig. Du er ikke perfekt, og det gør ikke noget at vise det. Indrøm dine svage sider og forsøg at snakke om de arbejdsrelaterede ting, som du er passioneret omkring.

I dag sælger man i høj grad sin personlighed, når man er til jobsamtale, og de vil gerne se, hvad du er passioneret for. De kan ikke bruge gyldne løgne til noget, så vis at du er et rigtigt menneske med svagheder og ikke mindst styrker, som de kan bruge til noget.