Jobsøgningsguide

Der er mange ting man skal huske, når man skal finde sit nye job. Og hvis man går og skal søge drømmejobbet, er der nogle ting der hjælper dig til at lande det. Men først og fremmest, skal man jo lige finde drømmejobbet. Her er nogle tips til, hvordan du bedst muligt får dit nye drømmejob.

Jobsøgning
Det er vigtigt, at man allerede starter i sin jobsøgning med at finde det perfekte job. Så derfor bør man lægge en strategi, når man går i gang med jobsøgningen. Så start med at sætte et eller flere mål, og derefter en plan for at opnå dem. Når du har tegnet et klart billede, af hvad du gerne vil. Så er det nemmere at bane vejen derhen. Du skal gøre op med dig selv, hvad der er vigtigt for dig i dit næste job. Det kan både være arbejdsopgaver, og udviklingsmuligheder. Når du har sat dig disse mål, og banet din vej. Så skal du gå ind og finde, dine styrker og kompetencer. For dette er ekstremt vigtigt, for at du kan finde et job hvor du fungerer godt. En anden god ide, er at holde øje med hvilke jobs der bliver lagt op hele tiden. Her er din mobiltelefon et godt værktøj, og man kan få diverse sides tilmelde sig automatisk at modtage en e-mail når der kommer et job der matcher ens profil. Så hvis din smartphone ikke virker, kan du med fordel søge efter Iphone reparation på Frederiksberg. Eller hvor du nu måtte bo.

Ansøgning og CV
Når du har fundet et eller flere jobs som du kan se dig selv i, er det tid til at lave en god ansøgning. For din ansøgning er din billet, videre til en jobsamtale. Og ifølge statistikker bruges der, under 5 minutter på at læse en ansøgning og cv igennem. Derfor er det vigtigt at man, får skrevet en specifik og fangende ansøgning. Og når du skriver dit CV, skal du prøve at gøre det kort og præcist. For 43% af virksomhederne vil faktisk helst have, at dit CV Max. Er på 2 sider. Mange virksomheder foretrækker, at dine kompetencer står i punktform. Det gør det kort og præcist, og du slipper for overflødig tekst. Men husk at start dit billede ud med, at lave en kort profiltekst. Også et godt billede, som er professionelt og vellignende.

Når du så kommer til ansøgningen, så ønsker virksomhederne også den holdes kort. Din ansøgning skal max være 1 side, og indeholde din motivation for jobbet. Men det vigtigste i din ansøgning, er at du overbeviser læseren af ansøgningen om at du har den erfaring og uddannelse som jobbet kræver. Du får bedst overbevist folk om, at du er motiveret til jobbet. Ved at beskrive din motivation for lige præcis din jobfunktion som du søger.

Derfor er det vigtigt at sørger for at uddybe dine kompetencer og fagligheder forskelligt i din ansøgning og dit CV. Og vær konkret, og giv eksempler der underbygger det som du har skrevet i ansøgningen. På den måde vil du fremstå mere troværdig, og overbevisende.