Jobideer til folk, der ikke kan sidde stille

Hvis tanken om et helt liv bag et skrivebord overdænget med to-do-lister gør dig ør i hovedet, skal du ikke fortvivle. Vi har samlet en liste med vidt forskellige jobs, der er alt andet end trivielle og stillesiddende.

1. Cykelbud

Spænd hjelmen og sus afsted! Som cykelbud er du altid på farten, og får masser af frisk luft og træning, så du er sikker på at sove som en sten hver eneste nat. Din indre GPS bliver sat på prøve, når du skal finde nye gader, hurtigere omveje eller undgå vejarbejde. Du bestemmer selv tempoet, og du kan tilrettelægge din rute, som det passer dig. Cyklen er dit mobile kontor, og hver dag byder på noget andet end den forrige; måske er der medvind op ad byens længste bakke eller en pakke, der har en virkelig besynderlig form.

 

2. Erhvervsklatrer

Med et job indenfor rope access-branchen skal du ikke være bekymret for, om dine arbejdsdage bliver kedelige. Som erhvervsklatrer kan du være sikker på at udfordre dig selv dagligt, da specialister i rope access udfører håndværksmæssigt arbejde i højden helt uden brug af lifte og stilladser. Som navnet antyder, bevæger man sig rundt på høje bygninger ved hjælp af reb, for således at kunne udføre arbejde på steder, der ellers er besværlige at nå. Rope access-arbejde kan dreje sig om alt fra vinduespudsning til udbedring af stormskader, så det er ideelt, uanset hvilket håndværk, du mestrer.

 

3. Barista

Hvis du er en kunstner udi disciplinen “motiver i mælkeskum”, og kan nævne blandingsforholdet i en macchiato eller en cortado uden at blinke, er jobbet som barista helt sikkert noget for dig. Som barista sætter du et smil på læben hos de morgentrætte, og der kommer hele tiden nye mennesker, du kan småsnakke med. Hjernegymnastik er der rigeligt af – det gælder jo om at huske, om det var sødmælk eller minimælk, med sukker eller med sugerør, to-go eller til vinduespladsen, der blev bestilt.

 

4. Skovarbejder

Udenfor byens stress og jag ligger skovarbejderens arbejdsplads. Blandt de daglige gøremål er fældning og plantning af træer, vedligehold af grøftekanter, stier, og veje samt at holde opsyn med plantelivet i åer og vandløb. Som skovarbejder får du et indgående kendskab til naturen omkring dig, og du har friheden til at lade tankerne flyve, eller du kan skrue højt op for din dødsmetal-playliste, hvis det passer dig bedre. En imponerende maskinpark er en uundgåelig del af jobbet, der på den anden side også rummer et smut forbi en fårefold i ny og næ.

 

5. Kordirrigent

Hvis du holder af en god omgang morgengymnastik, og har en klar fornemmelse af at alt, hvad du siger, giver bedre mening, når du samtidigt kan pege – med en pind – på den, du taler til, er du en oplagt kandidat til jobbet som kordirrigent. Store armbevægelser er et must, ligeså en rytmisk forståelse og en stamina, der holder dig oprejst, uanset hvor meget koret skruer op for røsten. Du er omgivet af skønne toner og garanteret fuld opmærksomhed på hvert et lille vink, du foretager.