Hvordan lander du drømme-jobbet? Her er 4 gode råd til hvad, at du IKKE skal gøre

Du har sendt et hav af ansøgninger afsted, og du har fået en masse afslag og måske ikke engang svar på over halvdelen af dem. Men nu har lykken vendt, og du er blevet indkaldt til samtale hos det, som minder om ”drømme-jobbet”.

Du er glad og lettet, men panikken begynder også lige så stille at komme snigende. For foran dig venter noget endnu sværere end selve ansøgnings processen – samtalerne.

Hvordan skal du gribe det an, og hvordan skal du begå dig. 

Vi kommer med fire råd til hvad, at du skal og ikke skal gøre til samtalerne og på dit nye job.

#1. Førstehåndsindtrykket er vigtigt

Vi danner os hurtigt et indtryk af den nye person, som står overfor os. Det tager ifølge undersøgelser intet mindre end syv sekunder før, at vores hjerner har dannet et billede af hvordan, at vi tror, at personen overfor os er.

Sørg derfor for at være dit bedste jeg helt fra start. Du må absolut ikke udgive dig for at være end anden end du er, eller forgive at have andre kompetencer end dem, som du har. Din arbejdsgiver vil lynhurtigt finde ud af, at dette ikke er sandt, og de kan højst sandsynligt allerede høre, at du ikke ved hvad, at du taler om. Det er ikke særlig attraktivt, og de vil nok ikke ansætte en, som de ikke føler, at de kan stole på i professionelle sammenhænge.

#2. Vær professionel

Som udgangspunkt skal du altid være dig selv. Men for at vise din arbejdsgiver at du passer ind og at du vil det, er det en god idé at være professionel – både i din påklædning og i dit sprog.

Du skal ikke fremstå usoigneret og sjusket. Dit tøj skal være rent og pænt strøget og dine accessories skal passe til. For at se et stort udvalg af accessories, som kunne passe til klik her.

Derudover så skal du tale sproget, som der hører til arbejdspladsen. Brug de rigtige termer og lad vær med at snakke som du gør, når du er sammen med vennerne en fredag aften. Tal med respekt og ligevægt til dine kollegaer og arbejdsgiver.

#3. Dit kropssprog fortæller meget om dig

Dit kropssprog er vigtigt når du møder nye mennesker og er til samtale.

Du skal virke åben og imødekommende. Du skal ikke sidde med korslagte arme og stirre ud ad vinduet. Det kan give din arbejdsgiver en indtryk af, at du er lukket og uinteresseret i dem og det, som de har at sige til dig, hvis du ikke kan holde en øjenkontakt. Hvis du derimod sidder ret, holder øjenkontakten og nikker, når de taler, så giver det dem en følelse af, at du er oprigtigt interesseret i det, som de siger til dig.

#4. Du må ikke være negativ omkring alt

Brokker du dig meget?

Det giver et dårligt indtryk overfor din arbejdsgiver og kollegaer, hvis du altid brokker dig. Det skaber en dårlig stemning, hvis der altid er negativitet i luften. Har du svært ved at starte en samtale, så spørg dine kollegaer om hvilke opgaver, at de arbejder på lige nu i stedet for at fortælle om det, som du synes er irriterende. Det er ikke særlig charmerende, og der er ikke nogen, som bliver i godt humør af at være sammen med et brokkehoved. Derudover så kan dine kollegaer godt begynde at tænke over hvordan, at du taler om dem, når de ikke er i nærheden, hvis du altid brokker dig over nogen eller noget.