Forhandlingsteknik giver dig jobbet

Hvis du husker tilbage til dit første jobinterview, så kan du sikkert huske, hvor nervøs du var. Det er helt naturligt, da du ikke ved, hvad der skal ske i et jobinterview, og du vil gerne give et godt indtryk, så du bliver ansat. Du kan ikke kun lade dit CV tale for dig, for så havde du allerede fået jobbet. Det er her, at god forhandlingsteknik kommer ind i billedet.

For hvis du lærer at forhandle, så er det en egenskab, du kan bruge i hele dit liv, og dermed vil du altid stå forrest i køen efter et jobinterview. Det slutter ikke ved jobinterviewet, da du også bruger det i dit arbejde. Det er i sidste ende også grunden til, at en virksomhed gider ansætte dig. De kan se, at de får værdi for deres penge – dvs. din løn.

 

Det handler om resultater

Hvis du går ind i en forhandling uden du ved, hvad du gerne vil have ud af det, så kommer du aldrig til at handle succesfuld. Det er vigtigt at have et klart mål for, hvad du gerne vil opnå. Til jobsamtalen er det, at du gerne vil give det perfekte indtryk, og dermed er det dig, som ender med at få jobbet.

Inden jobsamtalen skal du gøre det klart overfor dig selv, hvad det er, at du gerne vil vise virksomheden. Du må aldrig komme ind til en jobsamtale og virke nervøs og uengageret. Du skal vise dem, at du er den helt rigtige at ansætte.

Hvis du vil lære mere om, hvordan du forhandler til bedre resultater, kan du læse mere her.

 

Forbered dig

Det er umuligt at være god til forhandlingsteknik, hvis du ikke ved noget om virksomheden. Du har allerede lavet dit mål for, hvad du gerne vil have ud af jobinterviewet, og dermed hvad du regner med bliver resultatet. Netop, at du får jobbet.

For at de kan se, at du virkelig vil have jobbet, så skal du forberede dig på, hvad du kan gøre for dem. Du skal vide alt om den virksomhed, som du går til jobsamtale hos, og så skal du være klar over, hvad det er, at du kan gøre for dem.

 

Styr på lønnen i din branchen

Du må aldrig lade virksomheden om, hvad du er værd. I en forhandling skal du vide, hvad du selv er værd. Hvis du virker desperat for at få et job, så vil du aldrig være interessant for en virksomhed.

De vil vide, at du ved, hvad du er værd, fordi du ved, at du skaber værdi for dem, og dermed tjener de penge på at ansætte dig.

Derfor skal du finde ud af, hvad andre får for et lignende job, for så har du noget at forhandle ud fra. Hvis de tilbyder en lavere løn, kan du genforhandle eller sige, at du accepterer det, hvis de kan love en række krav.
Virksomheder kan godt lide, at du har tænkt over, hvorfor du er pengene værd for dem.