Flere og flere arbejder hjemmefra

I de seneste år har der været en tendens til, at danske medarbejdere i stigende grad arbejder helt eller delvist hjemmefra. Dette afspejler en kultur, hvor fleksibilitet i forhold til arbejde og privatliv i højere grad bliver efterspurgt.

Øget risiko for stress

Selvom både medarbejdere og chefer kan se fordele ved at arbejde hjemmefra, så er der også ulemper. For mange danskere kan det at arbejde hjemmefra nemlig give en øget risiko for at blive ramt af stress.

Den øgede risiko skyldes, at det i højere grad er svært at adskillige privatliv og arbejde, når man får lov at tage arbejdet med hjem. For nogen kan det betyde, at de føler, at de altid er på arbejde. Problemet opstår især, de ikke kan lade være med at tjekke mails og lignende, mens de er derhjemme. Det kan give problemer i den forstand, at de aldrig slapper mentalt af og holder helt fri.

Hvis man skal arbejde hjemmefra, anbefales det, at man bestemmer de tidsrum, som man skal arbejde i på forhånd. Derudover kan det også være en god idé at have et hjemmekontor, som man udelukkende arbejder i. Med andre ord er det vigtigt, at ens arbejde begrænses til bestemt fysiske rum, eller til bestemte tidsrum.