Få inspiration til en karriere med e-handel i fokus

Internettet har for længst spredt sig til alle spektre af hverdagslivet, og en af danskernes fortrukne online-aktiviteter er e-handel. Den stigende digitalisering af handelsmarkedet har skabt nye arbejdspladser samt muligheder for at gøre salgsstrategierne langt mere kreative.

Der er utallige veje at gå, og i denne artikel forsøger vi at inspirere dig til at vælge den, der bedst matcher dine interesser og kompetencer.

Er du klog på de digitale spilleregler?

Til trods for at det digitale handelsmarked efterhånden er dominerende inden for adskillige brancher, halter forståelsen for online-gamet forsat gevaldigt efter. Derfor er der en god mulighed for at skabe en succesfuld karriere som e-handelskonsulent. Det er en bred stillingsbetegnelse, der kan indeholde mange forskellige funktioner. Det kan være alt fra konsultation vedrørende online marketing i form af digitale annoncer og branding på de sociale medier til salgsoptimering og kundekontakt.

Fælles er dog et fokus på at udstyre virksomheder og iværksættere med kompetencer, der gør, at de bliver i stand til at begå sig på internettet. Del ud af din viden! Virksomhederne skriger på rådgivning, og er der noget bedre end at leve af at hjælpe andre til succes?

Er du fiks på det tekniske?

Der er naturligvis også en lang række arbejdsopgaver for dig, der har flair for det tekniske område bag e-handel. Alt andet ville være bizart.

En ud af mange muligheder er at arbejde for virksomheder, der hjælper andre firmaer, webshops m.fl. med at opnå de mest optimale IT-løsninger i forhold til eksempelvis at sikre driftssikkerheden og stabiliteten for de kunder, der har websites registreret på et webhotel – se mere her. Hvis du har en uddannelsesbaggrund inden for datalogi eller lignende, kan du udnytte dine faglige kompetencer til både at forstå og udvikle systemer, der kan skabe tryghed omkring de databaser, hvor kundernes webdata er oplagret.

Du kan også udnytte dine grafiske IT-talenter. Hvis du har en baggrund inden for eksempelvis multimediedesign, er e-handel en ideel branche at overveje, da virksomheder og webshops altid kappes om at have et lækkert og brugervenligt design, der kan sikre, at kunderne ikke klikker sig videre til konkurrenterne.

Online er der plads til alle

E-handlen er desuden ikke lukket land for alle andre end programmører, grafikere og webshop-ejere. Der er mange aspekter af e-handelsbranchen, og der er plads til alle. Det hele handler om at turde afprøve sin faglighed i nye former.

Arbejder du eksempelvis som selvstændig slagter, kan du med fordel digitalisere dele af din forretning og træde ind i e-handlen. Du kan eksempelvis anvende et website til at fremvise dit sortiment og gøre kunderne bevidste om den kvalitet, du altid har i højsædet, men du kan gøre mere end det. Du kan give din forretning personlighed ved for eksempel at blogge om gode måder at krydre komplicerede kødtyper og vejlede potentielle kunder i, hvordan en fisk bedst tilberedes. Måske endda med videoguides og opskrifter? Tænk kreativt!

Selvom eksemplet ikke er at drive online-handel i den klassiske forstand, kan du udnytte e-handelsbranchen til alligevel at få en handel i hus. E-handel er nemlig ikke sort og hvid, og kreativiteten har ingen grænser for, hvordan dens platforme kan anvendes til at skabe grønne tal på bundlinjen.