Derfor stresser dit arbejde dig

I Danmark er stress efterhånden blevet kendt som en folkesygdom. Det er på ingen måde ualmindeligt længere at opleve, at man selv eller en kollega bliver ramt af stress. Der bliver løbende lavet tiltag på mange arbejdspladser for at mindske antallet af stressramte medarbejdere, men det er langtfra altid, at det er tilstrækkeligt.

Den store stigning i antallet af stressramte danskere skyldes især, at det er blevet nemmere at tage arbejdet med hjem. Det betyder også, at det for mange danskere er blevet sværere at glemme arbejdet, når man forlader arbejdspladsen. Derfor falder mange danskere i den samme fælde, og de kan eksempelvis ikke lade være med at tjekke deres arbejdsmail, når de er hjemme. Det går ud over den afstressende familietid, som de i stedet skulle have nydt.

Hvis du vil undgå stress, er det en rigtig god idé af forlade arbejdet mentalt, når du tager hjem, Det er stressende, hvis du altid mentalt er på arbejde. Hvis du altid tænker på arbejdet, så risikere du også, at du ikke er i stand til at nyde de gode oplevelser, som din hverdag ellers byder på. I værste fald kan lang tids stresspåvirkning føre til depressioner og andre helbredsmæssige problemer, som er svære at slippe af med.