Derfor er din fremtoning på arbejdspladsen vigtig

Udseende og fremtoning har en større betydning for, hvordan man opfatter andre mennesker, end man selv går og tror. Man bedømmer og vurderer konstant andre mennesker udelukkende på baggrund af udseende og fremtoning.

Særligt inden for dating har det ydre fået en mere betydningsfuld rolle end tidligere.

Det er dog ikke kun inden for datingverdenen, man konstant vurderer andre mennesker – også i arbejdslivet sender din påklædning, dit udseende og din fremtoning klare signaler til omverdenen om, hvem du er, og hvordan du gerne vil opfattes.

Bliv klædt på til jobbet

Valg af påklædning har betydning for, hvordan dine kollegaer og din arbejdsgiver opfatter dig på arbejdspladsen. Derfor er det vigtigt, at din påklædning passer til din jobtype. Det kan derfor være en god ide at lade dig inspirere af, hvad de øvrige ansatte iklæder sig. Hvis du arbejder på et kontor, eller hvis du har meget kundekontakt i løbet af dagen, er det vigtigt, at din påklædning signalerer professionalisme. Det kan derfor være godt at være iført et jakkesæt eller en skjorte – alt efter hvor formel din arbejdsplads er. Hvis du derimod arbejder i et mere kreativt eller fysisk job, er det naturligvis vigtigt, at din påklædning giver dig rig mulighed for udfoldelse. Husk dog stadig på, at en del af dine kollegers og ikke mindst kunders opfattelse af dig, hviler på din påklædning og fremtoning.

Sløset og ligegyldig påklædning kan signalere, at du er ligeglad med, hvordan andre opfatter dig. Hvorimod den rette påklædning kan hjælpe dig godt på vej i mødet med andre.

Sådan udstråler du succes

Mange hårdtarbejdende lønmodtagere drømmer om at blive forfremmet til en højere stilling. Selvom det naturligvis er dine faglige kompetencer og kvaliteter, der lægges vægt på i forfremmelsen, skader det bestemt ikke, hvis du udstråler succes. De mennesker, der udstråler succes, har nemlig større chance for at få succes. Hvis du ikke selv tror på, at du har, hvad der skal til, hvordan skal din arbejdsgiver så tro på det.

En stærk personlig fremtoning kan hjælpe dig godt på vej. Særligt mange mænd nedprioriterer ansigtspleje og hårpleje. Dette er en fejl. Hvis du ser velsoigneret ud, føler du dig mere lækker og flottere, hvilket udstråler succes. Desuden giver et velsoigneret ydre dig troen på, at du har, hvad der skal til.

Selvom der er mange indfaldsvinkler til, hvordan du udstråler succes, kommer størstedelen indefra. De ydre elementer såsom hårpleje og ansigtspleje for mænd kan blot hjælpe dig lidt på vej.

Udseende og fremtoning betyder derfor ikke alt. Man må blot erkende, at det i hvert fald ofte har en betydning – hvad enten det er i høj eller i mindre grad.