Brug troværdige håndværkere

Skal du have repareret noget i dit hjem, kan det ofte bedre betale sig, at bruge en troværdig håndværker fremfor en af kvantitet. Flere danskere lægger i høj grad vægt på troværdighed og topkvalitet, i stedet for kun prisen.

Det betyder, at danskerne i en højere grad hellere vil betale en højere pris for et stykke arbejde, så de er sikker på, at resultatet er acceptabelt fremfor til en billigere pris. Dermed kan der være hård kamp i alle håndværkenes fag, da de nu ikke længere kun kæmper om kunderne, men også individuelt med hinanden i et større eller mindre omfang.

De fleste håndværkere er ansat i et firma og er et billede ud af til for den enkelte virksomhed. Derfor er det vigtigt for dem, at de fremstår tillidsfulde og troværdige, når de f.eks. er i dialog med en kunde.

Prisen er ikke længere det vigtigste

Igennem tiden er der lavet flere undersøgelser, hvor danske boligejere er blevet adspurgt, hvad der er vigtigt for dem, når de vælger at benytte en professionel autoritær håndværker.

Flere resultater af disse undersøgelser viser, at forbrugerne som skrevet tidligere ikke er så optaget af prisen – som man ellers skulle tro, men mere er optaget af hvilken kvalitet opgaven bliver fuldført i og at håndværkeren er troværdig.

Ligeledes har håndværkenes kendskab til de byggetekniske regler også en indflydelse på, hvad forbrugerne lægger vægt på. Derfor kan det godt betale sig både for håndværkeren og forbrugeren at bruge lidt ekstra tid på den dialog, der skal tages inden opgaven bliver løst, for at skabe det bedste forhold mellem forbrugeren og håndværkeren.

I en tid hvor al ting bliver mere og mere digitalt, er det også blevet nemmere lynhurtigt at informere rundt omkring på sociale medier og andre fora, om man er tilfreds eller ej med en given oplevelse. Det kunne være i forbindelse med en konkret håndværkeropgave, som ikke er blevet løst korrekt eller tilfredsstillende nok med fejl.

Vi har i dag en tendens til, at lytte og læse anmeldelser af andres oplevelser på sider som Trustpilot og anmeldelsessider af virksomheder inden vi selv benytter os af dem. Derfor har det i dag en stor indflydelse på forbrugerne, at en virksomhed er til at stole på og har fået en anmeldelse eller to på en troværdig side som Trustpilot.

Et eksempel kunne være en dansk webshop, der sælger billig vvs produkter.

Ydermere spørger vi helst i dag i vores omgangskreds, når vi skal finde en autoritær håndværker til en ny byggeopgave. Derfor er service samt god kundepleje alfa og omega i håndværkerbranchen. God kundepleje og god service er dog ligeså relevant i mange andre brancher også, da en virksomhed ikke vil kunne eksistere, hvis de ingen kunder har.