Bliv ingeniør og vær sikker på job

Ofte er det sjældent, at man i dag kan love noget som helst, da der hurtigt kan ske uforudsigelige ting i denne verden, men formanden for Foreningen af Rådgivende Ingeniører er sikker i sin sag.

Hvis det er relevant for dig at komme i job, når du er færdig med din uddannelse, vil en ingeniør uddannelse være vejen frem. Ifølge formanden bør man bare kigge på arbejdsløshedsstatistikken, som er helt ned påe omkring 2 procent.

Førhen har advokat og revisorer altid været en sikker vej at gå, hvis man gerne vil have job efter sin uddannelse. Advokater og revisorer vil der dog altid være brug for, men nu kan det være ligeså attraktivt at uddanne sig som ingeniør.

Mangel på ingeniører

Formanden for Foreningen af Rådgivende Ingeniører erkender dog også, at det langt fra i dag er ligeså cool at uddanne sig inden for ingeniørvidenskaben eller andre af de øvrige naturvidenskabelige uddannelser, som det har været engang, hvoraf den type af uddannelse før i tiden var forbundet med en stor anerkendelse.

Han tilføjer yderligere, at der ikke er nok status i dag i at vælge den type af uddannelse, og at det er en stor udfordring for dem i deres branche. Mange af ingeniørerne i dag vil inden for 10 år være gået på pension, og der bliver ikke skabt nok ingeniører til at udligne det, hvilket kan have konsekvenser for vores videnssamfund i Danmark.

Konsekvenserne vil være store for samfundet, fordi vi i øjeblikket står overfor kolossale udfordringer inden for både energi, ressourceseanvendelse og infrastruktur, hvilket gælder både den fysiske og den digitale samt inden for vores fødevareproduktion.

Mange unge stræber i højere grad efter at blive advokat eller revisor, da der i dag er forbundet stor anerkendelse inden for netop disse uddannelser.

Virksomhederne skal tage ansvar

For at vi i Danmark kan få flere ingeniører, er man først nødt til at satse langt mere på de tekniske fag på de videregående uddannelser, men virksomhederne bør også tage et ansvar. Vi har alle et ansvar for at sikre vores teknologiske fremskridt i dag.

I Danmark har vi i dag nogle høje kompetencer inden for eksempelvis bæredygtigt byggeri, men ofte bliver der langt fra lagt mærke til al teknikken bag huset, hvorimod arkitektens fine tegning af byggeriet typisk får meget opmærksomhed. Virksomhederne bliver nødt til at komme ud af busken og fortælle om, hvad det er de laver.