Bliv advokat – Danske advokater tjener mere end nogensinde

De danske advokater top advokater har gennemlevet nogle guldrandet år. Dette viser en grundig gennemgang af Jyllands Posten Erhverv, der har undersøgt lønningerne i advokatpartnernes regnskaber. Men det er ikke alle tal, der har været tilgængelig for nyhedsbureauet. Mange af de danske top advokater har nemlig hemmelig virksomhedsordninger, der gør at deres samlede lønsedler bliver skjult.

En lang investering – starter med kandidatuddannelsen i Jura

Rejsen mod målet om at blive advokat kan virke lang og uoverskuelig, men har man en interesse for Jura, og er fastbesluttet og viljestærk, kan det sagtens lade sig gøre.

Rejsen starter med at læse Jura på en kandidatuddannelse, hvilket er muligt at læse flere steder i landet. Studietiden starter med at man tager en 3-årig bachelor, hvorefter man er nødsaget til at læse 2 år ekstra, så kandidatuddannelsen bliver sikret. På jurastudiet er det muligt at skifte retning efter bacheloren, så man tilpasser retningen, med de interesser man måtte have inden for den bredde verden, som jura har at byde på.

Efter at have fuldendt en kandidatuddannelse i jura, er det nødvendigt at være ansat 3 år som fuldmægtig, samt deltage i eksamen ved Advokatrådets fuldmægtskursus, for at kunne kalde sig for advokat.

Studiejob kan være vejen til karrierer

Sideløbende med uddannelsen vil det være en rigtigt god ide, at skabe nogle relationer med et advokatfirma, så man ved siden af studiet får en smag på, hvordan det er at være ansat i et advokatfirma. Samtidig kan man ved at have en fod inden for et advokatfirma have chancer for at blive fastansat efter endt studie. Undersøgelser viser nemlig at ca. hver tredje studerende, der har en relevant studiejob, bliver fastansat efter endt studie.

Der vil altid være brug for advokater

Det danske retssystem er bygget op omkring, at man skal kendes skyldig før at man kan modtage en straf. Der vil derfor i alle former for problemstillinger, være brug for en advokat, der kan finde ud af hvad der er retfærdigt og hvad der ikke er.
Det er ikke kun i straffesager, at der kan være brug for en advokat. Advokater kan bruges i en lang række funktioner, såsom administrative problemstillinger, forsikringssager eller ved ganske naturlig død.

Har man eksempelvis en ældre pårørende der er død, kan det være en god idé at kontakte en bobestyrer-advokat.dk der kan hjælpe med alle de administrative processer der foregår efter dødsfaldet, såsom bolig, skifteret, og arv.

Hvis man derfor står og tvivler på hvilke jobfunktioner man har lyst til, vil en jurauddannelse og en senere fastansættelse i et advokatfirma være en god ide, både set i lyset af beskæftigelse, men også den økonomiske sikkerhed der er forbundet med at være advokat i Danmark.