Bærer du på en iværksætterdrøm?

Drømmer du om at blive selvstændig iværksætter, men mangler du det sidste skub på vejen? Der kan være langtfra tanke til handling, specielt når det gælder iværksættelse af et større projekt. Hvordan kommer du i gang med processen, og er ideen overhovedet holdbar? Dette er blot få af de spørgsmål, som den nye iværksætter vil stille sig selv – men frygt ej. I denne artikel får du tre gode råd til, hvordan du bedst muligt kan udleve din iværksætterdrøm.

Del tankerne med dit netværk

Hvis du pludselig har fået en god idé, skal du aldrig holde den for dig selv. Det kan nemlig være en stor fordel at involvere dit netværk i dine iværksætterplaner. Hvis dine venner og din familie mener, at ideen ikke er god nok, kan du stoppe projektet i tide, inden du spilder tid og penge på det. Det er ligeledes vigtigt, at du snakker med nogle, som har en forretningsmæssig viden på området. Disse kan se på projektet med professionelle øjne, og kan derfor vurdere, hvorvidt ideen skal føres videre.

Du skal ligeledes passe på med at være helt alene i dit iværksætterprojekt, da det oftest er en stor fordel at være flere om projektet. Få dig en partner, som kan hjælpe dig med marketing og andet praktisk, og som tilmed kan hjælpe dig med at videreudvikle dine ideer.

 

Undersøg markedsmulighederne

Det siger jo lidt sig selv, at grundideen med dit iværksætterprojekt skal være at sælge et produkt eller en ydelse. Derfor er et af de vigtigste råd, at du skal undersøge markedsmulighederne. Findes der allerede virksomheder, der beskæftiger sig med det samme, og i så fald, hvordan klarer de sig? Hvis du undersøger markedsmulighederne, kan du hurtigt afkode dine konkurrenter og dermed afgøre, hvorvidt du har mulighed for indtrængning på markedet. I nogle tilfælde vil du opdage, at markedet i forvejen er mættet, og at der måske ikke vil være plads til dig som potentiel indtrænger. Bedst er det, hvis din idé er helt unik, og at du derfor har mulighed for at etablere den første virksomhed i branchen. Dog kan du godt etablere en virksomhed i en allerede stiftet branche – specielt hvis branchen er i stor vækst.

 

Søg inspiration på nettet

Det første spæde spadestik mod en succesfuld virksomhed kan foregå på nettet. På nettet kan du nemlig finde et hav af gode blogs og hjemmesider, som kan give dig gode råd til opstart af en virksomhed. En af disse hjemmesider er http://www.startupsvar.dk/.

Derudover findes der et stor udvalg af fora, hvor du kan dele dine ideer med andre iværksættere. På denne måde kan du netop dele dine tanker og ideer med professionelle fagfolk, som vil give dig deres ærlige mening om projektet.