Arbejd som webdesigner eller webudvikler

Både virksomheder og enkeltpersoner ønsker i dag en tilstedeværelse online. Derfor er et job som enten webdesigner eller webudvikler essentielt, hvis du ønsker at øge tilstedeværelsen online – enten for dig selv eller for relevante virksomheder.

Det laver en webdesigner og en webudvikler

Først og fremmest er der forskel på de to betegnelser, da en webdesigners primære opgave ofte består i at udvikle det grafiske design til en hjemmeside eller objekter, hvorimod en webudvikler er ham, der skaber hjemmesider. En mere dybdegående forklaring følger nedenunder.

Webdesigner: En webdesigner er et spændende job, da det typisk er ham,,der står for alt det grafiske på eksempelvis en hjemmeside eller i en app samt forskellige objekter. Drømmer du selv om at arbejde som webdesigner, kan du med fordel tage en af de grafiske uddannelser i dag, som findes flere steder i hele landet.

Webudvikler: En webudvikling er ham, der styrer alt bag ved hjemmesiden, og får det hele til at spille. Det er programmøren, der ofte sidder og arbejder hele natten og drikker Redbull i lange baner for at fikse forskellige problemer m.fl.

Hvis du gerne vil arbejde som webudvikler, kan det være relevant at tage noget undervisning i at blive programmør eller decideret kurser inden for webudvikling. Nogle vælger også selv at sidde og nørkle med det derhjemme i deres fritid og selv skabe deres egne kompetencer.

Opret din egen hjemmeside

Det kræver ikke ret meget i dag selv at oprette en hjemmeside. Det kræver blot et billigt webhotel og et domænenavn. Arbejder du selv som webdesigner eller webudvikler, vil det være relevant for dig at have din egen hjemmeside – hvorfra du vil kunne vise din portefølje af grafiske designs eller hjemmesider, som du har været med til at skabe. Det kunne også være i forbindelse med fremvisning af dit CV. Hvis du selv overvejer at starte en hjemmeside kan du finde en oversigt over billig hosting her.

Der findes flere danske udbydere, der tilbyder et billigt webhotel for 10-20 kroner om måneden, og dette kan være ganske fint, hvis der blot er tale om en lille hjemmeside.

Har du derimod i tankerne at lave en stor hjemmeside med meget trafik fra hele verden og flere tusinde besøgende, kan det være en god idé at opgradere det billige webhotel, til et lidt større.

Hos de danske udbydere af webhoteller, har de ofte flere forskellige løsninger og ønsker, du at opgradere din kapacitet, vil det ofte ikke være meget mere end 20-50 kroner ekstra om måneden afhængig af hvor stor kapacitet du forlanger.